Vijesti

PZC Varaždin

NCS

25.11.2019.

Main screenshot  69

Mobilna i web aplikacija od sada dostupne članovima

Na internetskoj stranici NCS-a od studenog je dostupna web aplikacija "NCS komunikacijska platforma", a u Google Play Storeu i App Storeu dostupna je i mobilna aplikacija "NCS mreža". Obje aplikacije služe za brže i jednostavnije komuniciranje unutar Sindikata te efikasnije ostvarivanje prava koja proizlaze iz članstva. U nastavku teksta preuzmite Upute za korištenje komunikacijske platforme, brošuru koja je u tiskanom izdanju krenula u distribuciju po terenu.

NCS

15.11.2019.

Main sindikalne vijesti foto

Reakcija predsjednika štrajkaškog odbora na informacije o pritiscima Uprave na štrajkaše u PZC Varaždinu

Predsjednik NCS-a i štrajkaškog odbora u PZC Varaždinu Mijat Stanić jutros je uputio dopis predsjedniku Uprave PZC Varaždina kojim je reagirao na informacije dobivene od radnika u štrajku da je predsjednik Uprave jučer u stacionaru Motičnjak u Varaždinu na njih vršio pritisak nagovarajući ih da prihvate kolektivni ugovor koji Nezavisni cestarski sindikat nije potpisao jer je za radnike u štrajku neprihvatljiv. Takvo postupanje čin je nedozvoljenog pritiska na radnike te predstavlja povredu prava na štrajk kao prava zajamčenog Ustavom RH, ali i svim relevantnim europskim i međunarodnim pravnim izvorima.

NCS

12.11.2019.

Main img 20191112 wa0000

Započeo štrajk u PZC Varaždinu - NCS zadovoljan odazivom

Jutros u 7 sati Nezavisni cestarski sindikat započeo je u PZC Varaždinu štrajk za kolektivni ugovor. Unatoč pritiscima poslodavca, zadovoljni smo odazivom budući da u štrajku sudjeluju pretežno radnici zaposleni u proizvodnji koje problemi neuređenog radnog vremena i niskih materijalnih prava najviše pogađaju. Pozivamo i one radnike koji se još nisu priključili da to učine jer jedino zajedničkim snagama možemo pokušati urediti odnose u firmi, izboriti bolja prava za sve radnike PZC Varaždina, ali i dokazati da je solidarnost moguća i da se borba za radnička prava isplati.