Vijesti

PZC Varaždin

NCS

2.12.2019.

Main sindikalne vijesti foto

Županijski sud proglasio nezakonitim štrajk u PZC Varaždinu

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je objavljena presuda u tužbi poslodavca PZC Varaždina protiv Nezavisnog cestarskog sindikata kojom je štrajk u PZC Varaždinu proglašen nezakonitim. Ne namjeravamo odustati od borbe za obranu interesa naših članova i povećanje radničkih prava u PZC Varaždinu, tako da ćemo nastaviti tražiti pravdu i sudskim putem i organiziranjem. Presudu je moguće preuzeti na poveznici niže.

NCS

25.11.2019.

Main screenshot  69

Mobilna i web aplikacija od sada dostupne članovima

Na internetskoj stranici NCS-a od studenog je dostupna web aplikacija "NCS komunikacijska platforma", a u Google Play Storeu i App Storeu dostupna je i mobilna aplikacija "NCS mreža". Obje aplikacije služe za brže i jednostavnije komuniciranje unutar Sindikata te efikasnije ostvarivanje prava koja proizlaze iz članstva. U nastavku teksta preuzmite Upute za korištenje komunikacijske platforme, brošuru koja je u tiskanom izdanju krenula u distribuciju po terenu.

NCS

15.11.2019.

Main sindikalne vijesti foto

Reakcija predsjednika štrajkaškog odbora na informacije o pritiscima Uprave na štrajkaše u PZC Varaždinu

Predsjednik NCS-a i štrajkaškog odbora u PZC Varaždinu Mijat Stanić jutros je uputio dopis predsjedniku Uprave PZC Varaždina kojim je reagirao na informacije dobivene od radnika u štrajku da je predsjednik Uprave jučer u stacionaru Motičnjak u Varaždinu na njih vršio pritisak nagovarajući ih da prihvate kolektivni ugovor koji Nezavisni cestarski sindikat nije potpisao jer je za radnike u štrajku neprihvatljiv. Takvo postupanje čin je nedozvoljenog pritiska na radnike te predstavlja povredu prava na štrajk kao prava zajamčenog Ustavom RH, ali i svim relevantnim europskim i međunarodnim pravnim izvorima.