Od listopada 2018. do ožujka 2019. godine sindikalne povjerenice i povjerenici iz osam podružnica Nezavisnog cestarskog sindikata (ARZ, HAC, Bina-Istra, Egis R.O.C., Cesting Osijek, PZC Varaždin, Županijske ceste Split i Lika ceste) sudjelovali su u dvodnevnoj edukaciji za sindikalni rad organiziranoj u sklopu projekta "Speak up 2: Jačanje sindikalnog organiziranja u sektoru cestovnog prometa" financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Edukacija je održana u pet gradova (Marija Bistrica, Vrbovec, Beli Manastir, Opatija, Zadar) kako bi se približila što većem broju zainteresiranih polaznika, a okupila je 159 naših sindikalnih povjerenika i goste iz Samostalnog sindikata putara Srbije koji su slušali predavanja i sudjelovali u radionicama na teme rada sindikalnog povjerenika, komunikacije s poslodavcem i članovima, javnog i medijskog nastupa, kolektivnog pregovaranja i organiziranja akcija.  

Razmišljanja polaznica i polaznika o važnosti sindikalnog obrazovanja i alatima koje ovakva okupljanja daju sindikalnim povjerenicima za daljnji rad prikupljena su u videoprilogu.

 

 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata.