Dana 18. lipnja 2019. radnice i radnici Egis R.O.C.-a u velikom su broju podržali kandidatkinje i kandidate Nezavisnog cestarskog sindikata za predstavnike u radničkom vijeću i povjereništvu radnika za zaštitu na radu. Podrška gotovo 75 posto zaposlenih svakoj od ovih lista važan je doprinos uspješnom radničkom organiziranju u firmi, zato hvala svim radnicama i radnicima koji su se odazvali pozivu Sindikata i izašli na izbore

U Radničko vijeće izabrani su Tomislav Salar, Ivana Pelin i Marko Marjanović. Izabrani predstavnici radnika u Radničkom vijeću su 8. 7. 2019. održali konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednika Radničkog vijeća Egis R.O.C.-a izabran Tomislav Salar.

Početak rada povjereništva radnika za zaštitu na radu, u koje su izabrani Sandra Kovačec, Dubravko Cvrtila i Zoran Cvrtila, očekuje se krajem ovog mjeseca kad će se konstituirati Odbor zaštite na radu. Odbor ZNR uz predstavnika radnika čine i predstavnik poslodavca, stručnjak ZNR i specijalist medicine rada.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Radničko vijeće službeno je tijelo poslodavca koje u poduzeću štiti i promiče prava svih radnika, bez obzira na članstvo u sindikatu. Prava i obaveze radničkog vijeća propisane su Zakonom o radu, čl. 140. – čl. 162.

Radničko vijeće nije sindikat i nema pravo organizirati štrajk ili kolektivno pregovarati, no važno je jer:

-    brine o poštivanju Zakona o radu i Pravilnika o radu, prava iz Kolektivnog ugovora i drugih propisa

-    ima pravo biti obaviješteno o svim pitanjima važnima za položaj radnika, a o nekima ima pravo i suodlučivati

-    prije donošenja odluke važne za položaj radnika, poslodavac se mora savjetovati s radničkim vijećem o namjeravanoj odluci te mora radničkom vijeću dostaviti podatke važne za donošenje odluke i sagledavanje njezina utjecaja na položaj radnika.

Kako bi rad Radničkog vijeća Egis R.O.C.-a bio što uspješniji, Radničko vijeće nastojat će redovito obavještavati radnike o aktualnim temama od važnosti za radnike.