Zagreb 03. ožujak 2016.
 
HRVATSKE AUTOCESTE
Uprava društva
Davor Mihovilić -predsjednik
Marijan Sente - član uprave
HAC ONC d.o.o.                                                    
Uprava društva
Slavica Grđan - predsjednica
Marija Cvrlje - član uprave
Krešimir Kvaternik - član uprave

                            
Predmet: Isplata dara u naravi

Poštovani,

kolektivnim ugovorima koji su na snazi u svim društvima predviđeno je isplata dara u naravi u iznosu od 400,00 kuna. Od radnika u HAC-u sam doznao da je uprava HAC-a već donijela odluku da dar u naravi bude isplaćen u kao nadoplata ENC-a u iznosu od 400,00 kuna, a to isto su preporučili upravi HAC-ONC-a.

U našim tvrtkama postoji preko 300 radnika kojima je blokiran račun i koji plaću dobivaju na zaštićeni račun, koji su na rubu egzistencije, ne putuju jer ionako nemaju novaca za to.

Iznenađuje nas odluka HAC-a da svake godine dar u naravi bude nadoplata ENC-a, mišljenja smo da je radnicima potrebnije dati dar u naravi u vidu bona za neki od tregovačkih lanaca kako bi mogli kupiti hranu za svoju obitelj.

Nezavisni cestarski sindikat nikako ne može prihvatiti da dar u naravi bude isplaćen radnicima kako nadoplata ENC-a dok nam mnogi radnici nemaju za hranu za predstojeće blagdane, molimo Vas stoga da dar u naravi bude bon nekog od trgovačkih lanaca  i da se potrudite da se dobije i rabat na količinu tj. da svi zajedno odaberete jedan.


                            Predsjednik Podružnice HAC ONC
                            Anđelko Kasunić
                            
                            Sindikat radnika Hrvatskih 
                            cesta i autocesta
                            Mladen Latinac