ZBOG radova na postavljanju privremenih naprava na gradilištu nadvožnjaka kod Mercatora, radi kojih se proteklih dana stvarala ogromna kolona vozila na potezu od Solina do Splita, Uprava Hrvatskih cesta popodne je smijenila šefa ispostave Igora Njegovana te na njegovo mjesto postavila Marija Šimundića.

Smjena je objavljena dan nakon što je ministar prometa Oleg Butković posjetio splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu u sklopu priprema za sjednicu Vlade koja se planira za feštu Svetog Duje idućeg mjeseca. Baš taj dan, zbog radova na nadvožnjaku, gužva je bila tolika da su se kolone počele stvarati još u Kaštelima te je za svega par kilometara trebalo gotovo sat vremena.


Nezadovoljni Opara

Opara je uoči Butkovićevog posjeta izrazio svoje nezadovoljstvo postojećom situacijom, gužvi ne bi bilo uz bolju organizaciju posla na gradilištu. Otprilike je tako zaključila i Uprava nakon pregleda dokumentacije oko gradnje pa su brzinski smijenili Njegovana.

Radovi oko kojih se diglo toliko prašine završavaju sutra i magistrala bi se opet trebala koristiti u punom profilu, kazali su nam u HC-u.
 
 
 
Izvor: Index.hr
Piše: D.M.
Foto: Pixsell/Miranda Cikotic
Objavljeno: 10. 4. 2018.
Poveznica na izvor