A HAC-ONC ovih dana nije produžio ugovor petorici vozača (četvorici s područja Imotske krajine i jednom iz Ploča) koji su zaposleni preko agencije u prosincu, dok je preostaloj osmorici ugovor produžen na još mjesec dana. No, unutar baze osvanuo je interni natječaj za radnike HAC-a, koji traje od 1. do 8. travnja, a u kojem se traži trinaest vozača, te po jedan domar, mehaničar i električar. Naravno, na taj natječaj ne može se javiti nitko osim zaposlenika HAC-a.

Sad se postavlja pitanje odakle će ti ljudi doći u Vrgorac i koliko će to još koštati porezne obveznike. Prema našim informacijama, nema tolikog viška vozača u sličnim dalmatinskim centrima, te bi zbog toga veći broj vozača mogao doći iz Like ili Slavonije. No, te informacije u HAC-ONC-u zasad skrivaju, pravdajući se da javni natječaj nije mogao biti raspisan jer za to nisu dobili dozvolu.

- HAC-ONC raspisao je interni natječaj za navedene djelatnike u TJO-u Vrgorac zbog toga što poslodavac nije dobio odobrenje za nova zapošljavanja. Predmetni je natječaj internoga karaktera, što znači da se za njega mogu kandidirati svi zainteresirani zaposlenici HAC-ONC-a koji ispunjavaju uvjete natječaja i ostvarivati materijalna prava kao i svi trajni zaposlenici TJO-a Vrgorac.

Interni natječaj raspisan je radi racionalizacije troškova, odnosno kako bi se radna mjesta popunila preraspodjelom iz vlastitih resursa te u skladu sa svim pravnim aktima društva - kazali su nam u Uredu za odnose s javnošću HAC-ONC-a.
 
 
Izvor: Slobodna Dalmacija
Autor: M. Primorac
Foto: Ivo Ravlić / CROPIx
Objavljeno: 8. 4. 2015.