Po završetku sastanka predstavnika "Živoga zida" iz svih dijelova Hrvatske, Sinčić je na druženju članova "Živoga zida" u zagrebačkome baru "Ritam grada" izjavio Hini da je 20-ak članova "Živoga zida" razgovaralo i raspravljalo o nekoliko tema - rezultatima predsjedničkih izbora te pripremama za sljedeće izbore i to ne samo parlamentarne već i za mjesne odbore u pojedinim gradovima i općinama te za lokalne izbore.
 
Istaknuo je da se razgovaralo i o osnivanju podružnica lokalnih organizacija "Živoga zida" te o povećanju broja članova za oko pet do šest tisuća. S tim u vezi, Sinčić je izjavio da "Živome zidu" dnevno stiže oko stotinu pristupnica te dodao kako je jedna od zadaća članova educirati nove članove u put "Živoga zida" i 'upregnuti' ih da aktivno idu tim putem.
 

Kako je rekao, jedna od tema razgovora bila je i kako dosadašnje rezultate i iskustvo iskoristiti da bi se što više promovirao program "Živoga zida" kako bi se ostvarilo što više zastupničkih mandata da bismo, istaknuo je, pomogli narodu ove zemlje.

Sinčić se osvrnuo i na situaciju koja je zatekla međunarodna financijska tržišta, pa tako i hrvatsko te hrvatske građane, zbog neočekivane odluke Švicarske narodne banke (SNB) o odustajanju branjenja administrativno utvrđene najveće vrijednosti franka, što je rezultiralo značajnim jačanjem švicarske valute u odnosu na euro.
 

Smatra kako ministar financija Boris Lalovac i guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić ne mogu riješiti taj problem. "Iako znaju gdje jest problem, oni su i postavljeni na funkcije na kojima su kako se ne bi bavili monetarnom reformom", ustvrdio je Sinčić.

Rekao je da je monetarna reforma "tabu tema u hrvatskome društvu, a monetarna politika ista već 20 godina i zapravo ne postoji". Sinčić je ocijenio kako ono "što se treba napraviti sa švicarskim frankom jest - prvo ukinuti valutnu klauzulu, drugo konvertirati sve kredite u kunske s tečajem na dan uzimanja kredita i treće - građanima vratiti sav novac koji su preplatili".

To je, zaključio je Sinčić, "jedino pravo rješenje".
 
 
Izvor: Jutarnji.hr
Autor: Hina
Foto: Boris Kovačev/CROPIX
Objavljeno: 18. 1. 2015.