"Nas je uprava pozvala da se odreknemo ovog dodatka, međutim ja sam član nadzornog odbora i postoji desetine drugih stvari gdje mi možemo uištediti, sa jednim potezom kemijske olovke desetine milijuna uštediti, a ovdje govorimo o milijun i pol", rekao je predsjednik sindikalne podružnice HAC ONC-a Anđelko Kasunić.

Međutim, kad se uskrsnice od 500 kuna zbroje s 400 kuna na ENC-u, radi se o tri milijuna kuna. 400 kuna u bonovima dobili su i radnici u ARZ-u, u trenutku kad tvrtke novim kreditima otplaćuju stare.

Uz HAC, HAC ONC i ARZ, bonovi od 400 kuna podijelit će su i u HEP-u i Lutriji. 200 kuna neto dobit će 5000 radnika HŽ Infrastrukture.

Radnici HŽ-a nadaju se uskrsnicama

Gotovo 2000 radnika HŽ Putničkog prijevoza nada se da će sindikati na sastanku s Upravom isposlovati uskrsnice, što bi tvrtku stajalo gotovo 400 tisuća kuna. Ista ta tvrtka godišnje prima pola milijarde kuna pomoći od države.

U Pošti ne dijele uskrsnice, već prigodne nagrade u iznosu od 500 kuna, a u Hrvatskim cestama tek trebaju vidjeti hoće li, kao i ranije, dati po 400 kuna u bonovima.
 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio kako će uskrsnice od 100 kuna dobiti umirovljenici koji i inače primaju pomoć od Grada. Više od Zagreba, od 200 do 300 kuna siromašnima daje Osijek, dok Zadar poklanja uskrsnice od 200 kuna . Karlovac, Slavonski Brod, Velika Gorica i Varaždin daju bonove i poklon pakete.
 
 
Izvor: Index
Piše: M.Č.
Foto: FAH
Objavljeno: 9. 3. 2016.
Poveznica na izvor
 
 
 
 
"Uskrsnice će osim sirotinje dobiti i radnici nekoliko državnih tvrtki gubitaša"
 
Uradak iz poznate radionice. Novinari upregnuti u provođenje hajki protiv nekih firmi, a za interese određene politike. Uskrsnica je za sirotinju. Kao da premnogi hrvatski radnici nisu sirotinja po svojim plaćama. To je uvredljivo i lažno prikazivanje stanja stvari.
 
"...i radnici nekoliko državnih tvrtki gubitaša"
 
Pri tom se u prvome redu misli na radnike HAC ONC-a. A HAC ONC i HAC nisu gubitaši, bez obzira na lošu financijsku situaciju autocesta. HAC je hrvatska politika, koja je odlučivala, dovela u položaj prezaduženosti. I to položaj prezaduženosti koji će cijela država teško rješavati. A ta ista politika sada provodi hajke protiv HAC-a i HAC ONC-a da bi skrenula pažnju javnosti sa sebe.
 
Osim dovođenja u položaj prezaduženosti politika je HAC-u i HAC ONC-u podarila i brojne uhljebe, naravno, na šefovskim mjestima. A ti nisu nikada ni naučili raditi posao na koji su raspoređeni. Posljedica koja slijedi iz navedenih dviju odrednica je uništavanje tvrtke.