"Svjedočimo stalno većem i jačem teroru državnog aparata nad pojedinačnim, osnovnim i općim ljudskim pravima i slobodama. Umjesto boljem životu, novi zakoni, uredbe i propisi koje u sprezi uhljebničke vlasti na nesreću i sramotu svih hrvatskih građana potvrđuje hrvatski Sabor, služe jedino obrani stečenih položaja, zadržavanju vlasti i nadležnosti nad sve siromašnijim hrvatskim građaninom.

Tako uredba o dopuštenom sakupljanju propisa za bilo koji referendum samo u uredima javne uprave, te potrebni broj potpisa i rok (400 000 u 15 dana) ne samo onemogućuje izjašnjavanje građana i građanskih inicijativa o bitnim životnim pitanjima, nego na očito nezaboravljeni boljševički način vrijeđa ponos i zdravi razum svakog čovjeka.

Branitelji, suborci, građani ! Za slobodni život u slobodnoj državi cijena je plaćena hrvatskom krvlju. Ne smijemo dopustiti da nas vrijeđaju, da nam uskraćuju teško izborenu slobodu. Ne smijemo odustati od prava na glas i mišljenje!

Ne smijemo dopustiti da ukidanjem naših prava ova vlast pokloni sebi pravo na rasprodaju i posljednje imovine , da našu djecu ostavi bez prava na vlastite ceste, šume, vodu, na vlastiti zrak! Dajte svoj potpis za vlastito pravo na mišljenje!", pozivaju iz Udruge branitelja Dubrovnika 91-96.
 
 
Izvor: Dubrovnik.net
Autor: dubrovniknet team
Objavljeno: 5. 6. 2015.