Poštovani,

Dana 23.01.2017. god. s početkom u 12.00 sati na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, Ilica 207, u sobi 121 održat će se ročište u sudskom postupku u kojem me je Krešimir Kvaternik (bivši član uprave HAC ONC-a) tužio za klevetu (tužba u privitku) izrečenu u HTV-ovoj emisiji Studio 4 od 11.12.2015. godine ( http://www.hrt.hr/312468/vijesti/organizirana-kraa-u-hac-onc-u ).

Na ročištu će se prikazati navedena emisija, te će tužitelj i okrivljenik dati iskaz.

Kako je tužitelj u tužbi prepisao gotovo sve što sam rekao u Studiju 4, izdvajam najkonkretnije:

1. Rekao sam da gospodin Kvaternik laže da je sindikat (misleći vjerojatno na mene) novinarki Večernjeg lista rekao da će biti 200 otkaza, a kako sindikat to nije učinio, gospodin Kvaternik je stvarno lagao.
2. Rekao sam da je uprava HAC ONC-a nezakonito provodila javnu nabavu, a u međuvremenu je Uprava za sustav javne nabave na moju prijavu pokrenula optužni prijedlog protiv HAC ONC-a po osam točaka vezanih uz moju prijavu (što Vam također prilažem).
3. Rekao sam da su nezakonito smjenjivali i da namjeravaju nezakonito davati otkaze. Smjene i otkaze su podijelili, a nekoliko radnika je za smjene i otkaze već dobilo nepravomoćne presude protiv HAC ONC-a.
4. Rekao sam da treba podijeliti tri otkaza, i to tročlanoj upravi HAC ONC-a, a uprava je u međuvremenu smijenjena, i ni jedan član više ne radi u HAC ONC-u.

Pozivam Vas na ročište, i molim Vas da o tome izvjestite javnost putem Vaših medija, jer ova tužba je upravo radi javno izrečenih tvrdnji od kojih su mnoge već potvrđene, pa smatram da javnost ima pravo znati rasplet navedene situacije.

S poštovanjem,

Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata
099 323 1540
 
 
 
Prilozi: