ZAPOSLIO SINA U VATROGASCIMA:
U veljači prošle godine izbila je afera sa zapošljavanjem Šišinog sina u JVP Grada Zadra. Na javnom natječaj od 4. siječnja 2014., koji je trajao samo osam dana, i bio raspisan preko vikenda, uključujući i državni blagdana Tri kralja, zaposleno je osam sinova zadarskih vatrogasaca: Tomislav Šoša, Šime Sikirić, Marko Zdrilić, Frane Kovačević, Marin Pavić, Toni Juravić, Edi Delija i Mario Erstić. Zapovjednik Šoša tvrdio je da nije u sukobu interesa i da je sve po zakonu.

ZAPOSLIO KĆER U HAC-u:
Njegova kćerka Silvana Šoša, inače bivša predjednica zadarske mladeži HDZ-a i gradska vijećnica, dobila je posao u HAC-u 2004. nedugo nakon što je ministar prometa postao Božidar Kalmeta, u vrijeme kada je Željko Šoša širio utjecaj u stranci, pa je čak i bio predsjednik GO HDZ-a. Šoša je kao diplomirana turistička komunikologinja obavljala posao voditelja tehničke jedinice naplate cestarine na dionici Maslenica-Pirovac.

Prije dvije godine Šoša je zajedno s još šest zadarskih “kadrova” uhljebljenih u HAC-u, smijenjena s rukovodećih funkcije i postavljena na manje odgovorno radno mjesto, da bi se prošle godine našla na listi neraspoređenih radnika. Tada se i javno požalila novinama “da se nova sistematizacija u HAC-u provodi po kriteriju političke nepodobnosti” prikazujući se kao žrtva političkog progona premda su njene najjače “referencije” za posao u HAC-u bile stranačka iskaznica stranke i činjenica da joj otac utjecajan lokalni hadezeovac.

ZAPOSLIO ŽENU U KEPOL:
Prije godinu dana na zadarske redakcije stigao je anonimni mail kako je njegova supruga prije desetak godina preko veze zaposlena u tvrtku Kepol i to kao protuusluga nakon što što je Šoša zažmirio na činjenicu da ne zadovoljavaju neke propise. U istom tom mailu, koji je očito stigao od nekoga tko jako dobro poznaje situaciju iznutra, stoji kako Šošina žena, iako joj se plaćaju doprinosi i zdravstveno i prosječna plaća, nikad nije bila na radnom mjestu , niti ju je itko od radnika u tvornici vidio tamo. Ovu priču do danas nitko nije želio komentirati, ali nije ni demantirao.

ZAPOSLIO "DJEVOJKU" U JAVNU VATROGASNU POSTROJBU GRADA ZADRA:
Među zaposlenima u JVP Grada Zadra, što je u Zadru javna tajna, zaposlena je i djevojka s kojom je Šoša bio u vezi i to na mjesto glasnogovornice JVP Grada Zadra.

ZASTAVA NA KUĆI 10. TRAVNJA
Građanska akcija Hrvatske bila je objavila na svom Facebook profilu fotografiju Šošine kuće snimljenu 10. travnja, na kojoj se vidi istaknut hrvatski barjak. Fotografija je bila popraćena pitanjem: Koji to državni praznik i što to točno tajnik zadarskog HDZ-a slavi 10. travnja? Šoša je tada izjavio da je zastavu na kuću postavio njegov sin koji je došao "iz Zagreba i to dva dana ranije pa u tome ne vidi ništa sporno".
 
 
Izvor: Zadarski.hr
Autor: Zadarski.hr
Foto: Zadarski.hr
Objavljeno: 22. 10. 2015.