"Sve je to samo zato što netko nije bio u stanju provesti strukturne reforme, a mirovine, plaće i hrvatski proračun nemaju nikakve veze s pričom o HAC-u", rekao je Šuker u Saboru nakon stanke koju je zatražio zbog izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića da neće biti novaca za isplatu mirovina i plaća ako se ne provede monetizacija autocesta po planu B.

Šuker navodi i da o toj temi ne bi ni razgovarali da je usvojen amandman HDZ-a na Zakon o koncesijama. Taj amandman je, ističe, išao za time da nikakve prodaje Hrvatskih autocesta, HEP-a ni bilo koje druge tvrtke ne može biti bez posebnog zakona koji će biti raspravljen Saboru.

"Izjava ministra Siniše Hajdaša Dončića je, s jedne strane, uznemiravanje javnosti neistinama, a s druge strane pokušaj zastrašivanja i lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta, kao i političkih oponenata koji su također iskazali protivljenje takvom modelu", ustvrdio je laburist Dragutin Lesar.

To je, po njegovoj ocjeni, zlouporaba dužnosti i autoriteta ministra i člana Vlade. "Slanje takvih poruka je neodgovorno, nedopustivo i neprihvatljivo. Svi bi mi u Hrvatskoj trebali biti taoci njegove sujete, arogancije i taštine koju iskazuje u svakom javnom nastupu kad tvrdi da je jedini i najpametniji znalac u gospodarenju autocestama", ustvrdio je Lesar.

"Isplata mirovina u Hrvatskoj bila je i prije Dončića, a biti će i nakon Dončića", zaključio je Laburist Dragutin Lesar.

Grubišić: Nedopustivo da se šutke dopušta prodaja droge u 'smart shopovima'

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić poručio je u srijedu kako je nedopustivo šutke dopuštati kriminalcima da putem 'smart shopova' prodaju drogu u sprejevima, osvježivačima zraka ili solima za kupanje.

"U Osijeku je došlo do trovanja dvojice maloljetnika. Oni su zbog nadrogiranosti, halucinacija te drugih simptoma izmijenjenog stanja svijesti primljeni u bolnicu, a sve to zbog proizvoda koji se legalno prodaju u smart shopovima po Hrvatskoj", rekao je Grubišić nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Podsjećajući da je u Zagrebu nedavno zbog istog razloga jedan maloljetnik umro, Grubišić se zapitao zašto nitko u vladi, inspekcijama ili ministarstvu unutarnjih poslova ništa ne poduzima protiv takve prodaje droge.

"Netko štiti biznis jer od toga ima lovu. Tko je taj doznat ćemo pa makar i kad ode ova vlada", poručio je Grubišić prozivajući vladu zbog 'labavog odnosa' prema toj novoj pojavi.

Ionako nam je, podsjeća Grubišić, mali natalitet. "Mladi odlaze u inozemstvo, a sada nam se uništava i ona mladež koja ostaje. Žalosno i sramotno", zaključio je taj HDSSB-ovac.
 
 
Izvor: Slobodna Dalmacija
Autor: (H)
Foto: Arhiv CROPIX
Objavljeno: 29. 4. 2015.