Na prijedlog tužiteljstva zagrebački Županijski sud odblokirao je 4,2 milijuna kuna tvrtki Skladgradnja, pravnoj osobi optuženoj u tzv. aferi bojenje tunela.

Naime, kada je 1. prosinca 2009. pokrenuta istraga, Uskok je zatražio da se toj tvrtki, kao privremena mjera osiguranja blokira 22 milijuna kuna. U to vrijeme, smatralo se da je to suma do koje je Skladgradnja došla na nezakonit način, odnosno da se radi o nepripadajućoj imovinskoj koristi. No sedam godina poslije, kada je optužnica u tom predmetu podignuta, ispostavilo se da je nakon više provedenih vještačenja ustanovljena šteta od 17,7 milijuna kuna.

Stoga je tužiteljstvo predložilo, a sud je prihvatio njihov zahtjev, da se 4,2 milijuna kuna odblokira, dok ostatak novca ostaje pod blokadom.

Tom optužnicom koja je podignuta sredinom lipnja te koja još nije pravomoćna, osim Skladgradnje optuženi su njezin vlasnik Slaven Žužul te Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legec iz HAC-a te Željko Kandžija.

Prskala i ostale tereti se da su pogodovali Žužulovoj tvrtki dodijelivši joj posao bojenja tunela po znatno višim cijenama od realnih.

>> Nakon 6,5 godina istrage podignuta optužnica zbog skupocjenog bojenja
 
 
 
Izvor: Večernji
Autor: Ivana Jakelić
Foto: Boris Sćitar/Vecernji list/PIXSELL
Objavljeno: 11. 7. 2016.
Poveznica na izvor



Još članaka na istu temu

Novi list
Pojeo vuk magarca: Sud na zahtjev tužiteljstva odblokirao 4,3 mil. kuna tvrtki optuženoj zbog bojanja tunela