Stav NCS-a oko isplate poticajnih otpremnina

Danas je održan sastanak s Upravom HAC-a na kojem se razgovaralo o nastavku provedbe programa isplate poticajnih otpremnina. NCS je zauzeo stav da poslodavac diskriminira radnike koji rade operativne poslove u odnosu na radnike koji rade administrativne poslove kad radnicima na operativnim poslovima odbija isplatiti poticajne otpremnine.

NCS je upozorio poslodavca da sredstva za isplatu poticajnih otpremnina moraju biti dostupna i operativnim radnicima i radnicama, odnosno da, sve dok ih ima, sredstva za isplatu poticajnih otpremnina moraju biti dostupna svim zaposlenima pod jednakim uvjetima.

Do 8.5. moguće predati punomoć za tužbu zbog neisplate uskrsnica

Budući da je situacija s koronavirusom utjecala na proces predaje tužbi, obavještavamo članove da oni koji to žele još do petka 8. svibnja imaju vremena ispuniti, potpisati i poslati punomoć za tužbu zbog neisplate uskrsnica.

Molimo članove i članice da se za obrasce punomoći jave svojim sindikalnim povjerenicima i da ispunjene obrasce punomoći pošalju preporučenom poštom na adresu sjedišta Sindikata (NCS, Širolina 4, Zagreb).