Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić nije iznenađen time što je Ustavni sud odbio zahtjev da se zaustavi proces monetizacije autocestadok se ne dobiju rezultati referenduma.

- Odluka suda dobro je argumentirana. No zahtjev smo podnijeli Ustavnom sudu samo kako bi ubrzali proceduru prebrojavanja prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma jer za to ne postoji zakonski rok. U međuvremenu su nas iz Ministarstva uprave izvijestili da će potpise izbrojati do kraja tjedna – rekao je Stanić.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine prikupili su 530.000 potpisa za raspisivanje referenduma o tome treba li autoceste dati u koncesiju ili ih zadržati u državnom vlasništvu. Mijat smatra da i dalje ima vremena za održavanje referenduma jer procjenjuje da bi se eventualni ugovori s odabranim koncesionarom mogao potpisati u lipnju ili srpnju ove godine.

- I ništa nije gotovo dok se ne potpiše ugovor. U potpunosti vjerujem da će referendum uspjeti i za to imamo dovoljno vremena - poručio je Stanić.
 
 
Izvor: 24sata.hr
Piše: Katarina Dimitrijević Hrnjkaš
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Objavljeno: 13. 1. 2015.