Goran Grbac i Željko Horvat bit će smijenjeni s mjesta predsjednika i člana Uprave tvrtke Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC). Nova predsjednica Uprave HAC-ONC-a bit će Slavica Grđan, dosadašnja članica Uprave tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ). Uz nju, Upravu te tvrtke će još činiti Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik.

Njih dvoje su bili kratkotrajni članovi Uprave Zagrebačkog holdinga koji su na te funkcije došli dok je dužnost zagrebačke gradonačelnice obnašala Sandra Švaljek. Njih je iz Holdinga smijenio Milan Bandićnakon što je izašao iz pritvora i vratio se na mjesto gradonačelnika Zagreba.

Grbac i Horvat pak odlaze jer u HAC-u i ARZ-u, tvrtkama koji su osnivači HAC-ONC-a, već dulje nisu zadovoljni njihovim radom. Povod pak za promjene u Upravi tvrtke je planirana privatizacija odnosno inicijalna javna ponuda dionica (IPO). Zbog toga HAC-ONC treba proći dodatno restrukturiranje kako bi bio spreman za IPO, a u u HAC-u i ARZ-u smatraju da Grbac i Horvat nisu sposobni to provesti.
 
 
Izvor: Večernji.hr
Autor: Josip Bohutinski
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Objavljeno: 16. 7. 2015.