NCS je do sada upozoravao i borio se da se tvrtka održi, a prava radnika da se poštuju. Kako smo i do sada reagirali na razne nepravilnosti, ni ovaj put nismo i nećemo ostati nijemi. Naravno da vlasnik (čitaj: RH, odnosno Vlada RH ) kao takav ima pravo na upravljanje, imenovanja i ostale činidbe i sve u svrhu napretka i koristi RH. Novoizabrano vodstvo je dobilo povjerenje Vlasnika da provede njihove smjernice, novo restrukturiranje, smanjenje troškova i optimizaciju radnih procesa. Kada se ovo pročita, nitko nema pravo, a da ne pozdravi ove smjernice jer svim radnicima želja je da HAC-ONC izađe sa stranica crne kronike koje, nažalost, u posljednje vrijeme punimo.

Dosadašnje Vlade i Uprave radile su sve, a najmanje mislile na napredak u poslovanju, stabilnoj financijskoj i tržišnoj situaciji HAC-a, ARZ-a i HAC-ONC-a. 30-ak smjena u nešto više od dva mjeseca možemo zvati na ovaj ili onaj način, ali za posljedice koje mogu proizvesti iste nismo sigurni da će dovesti do poboljšanja, pogotovo jer se spominju i mjesta i ljudi koji su nam poznati iz ne tako davne prošlosti, a takva prošlost tjera nas da ne spavamo mirno. Narodna izreka kaže vuk mijenja dlaku, ali ne i ćud.

NCS nije imao niti ima namjeru kadrovirati, ali će upozoravati na radnje za koje smatra da ne vode prema naprijed. NCS je upozoravao, a upozoravat će i u budućnosti. Kao i dosada, i dalje ćemo ono što je dobro pozdravljati, bez obzira na ime, ali isto tako ne ostajemo nijemi na pogreške i propuste koje uzrokuju štetu radnicima i društvu (HAC-ONC-u).