Sjednicu Skupštine je otvorio Roko Jerčić i izložio rekapitulaciju rada Podružnice od njenog osnutka 2010. godine. Budući da Podružnica djeluje već 13 godina. on smatra da bi se i nakon njegovog odlaska u mirovinu trebali zadržati načini rada Podružnice kao što su kolektivno pregovaranje, fond za socijalno potrebite i donacije. Zahvaljuje se NCS-u na suradnji i svemu što su postigli za radnike ŽC Split.

Anđelko Kasunić, predsjednik NCS-a, je istaknuo kako je tek ovim kolektivnim ugovorom, potpisani 2023. godine, bruto osnovica podignuta što će u konačnici rezultirati i povećanjem mirovina za radnike. Najavljuje da će novi predsjednik Podružnice imati potpunu zaštitu i podršku Sindikata. Upozorava na promjene u cestarskom sektoru koje se trenutno događaju budući da neke firme nisu spremne odgovoriti na poslovne izazove, a ŽCS su izgradnjom sjedišta u Dugopolju i ulaganjem u opremu išle u korak s potrebama tržišta. Zahvaljuje se dosadašnjem predsjedniku Podružnice ŽCS Roku Jerčiću na suradnji.

Govor je održao i potpredsjednik NCS-a Mijat Stanić i poručio radnicima da njihova zaštita neće biti poslodavac, nego NCS. Budući da se uskoro potpuno povlači iz Sindikata, kaže da mu je zadovoljstvo otići kada vidi da ima mladih ljudi koji su spremni dalje preuzeti i nastaviti taj rad. Smatra da je su napravljeni dobri temelji za daljnju suradnju s predstavnicima poslodavaca jer se NCS izborio za poziciju u pregovaranju na sastancima te da sada tek vidimo plodove tog dugogodišnjeg rada i truda. Zahvaljuje se Roku Jerčiću na suradnji.

Tomislav Bulj, koji je izabran za novog predsjednika Podružnice ŽC Split, je pozdravio prisutne i zahvalio im se na ukazanom povjerenju. Nada se uspješnoj suradnji, kako s predstavnicima poslodavca tako i sa NCS-om, kao što je to do sada imao i njegov prethodnik Roko Jerčić.