Osim što je neovlašteno sazvala skupove radnika (jer je za sazivanje skupova radnika ovlašteno jedino radničko vijeće), Uprava je povrijedila i pravo na udruživanje radnika i pokušala ostvariti nadzor nad djelovanjem sindikata, a sve kako bi onemogućila djelovanje sindikata i izvršila pritiska na radnike i članove sindikata uoči najavljenog štrajka.

Skupovi radnika koje poslodavac organizira nezakoniti su i radnici im nemaju obavezu prisustvovati. Pozivamo stoga naše članove i ostale radnike da se ne daju zastrašiti pozivima nadređenih i da ne dolaze na skupove radnika jer ne postoji osnova po kojoj bi mogli biti sankcionirani zbog nedolaska na takav skup.

I organizacija skupova radnika i poslodavčevo dezinformiranje o zatjevima NCS-a u obliku usporedne tablice objavljene na oglasnim pločama dio su iste manipulacije kojom poslodavac radnike pokušava uvjeriti da im želi dati više nego što NCS traži, a NCS mu to, navodno, ne da. Osim što vrijeđa inteligenciju, taj pristup poslodavca je i izuzetno ciničan budući da borba NCS-a u PZC Varaždinu za najosnovnija radnička prava traje sada već godinama.

Kolektivni ugovor je jedini način da postavimo čvrst i pravedan standard ispod kojeg se više ne ide i koji kasnije može samo rasti. Poslodavac je toga svjestan, zato vas pozivamo da se informirate o NCS-ovim zahtjevima i da ostanemo ujedinjeni na pravoj strani, oko zajedničkog radničkog interesa.

Zapisnici s kolektivnih pregovora dostupni su na web stranici Podružnice (www.ncs.hr), a sindikalni povjerenici su na raspolaganju za sve dodatne informacije i pojašnjenja.