"Otpustili bi 1000 ljudi? Odakle? Čak da ukinu sustav naplate, da ga potpuno automatiziraju, to vam je 600 ljudi. A gdje pronaći još 400. Nema šanse da to funkcionira", rekao nam je Anđelko Kasunić, predsjednik sindikalne podružnice HAC ONC (Održavanje i naplata cestarine).

Kasunić je tim riječima komentirao najavu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, da će do kraja 2020. godine iz HAC-a otići tisuću ljudi.

"Vlada je donijela pismo sektorske politike i sve mjere bi trebale biti završene do 2020. odnosno 2021. godine. Oko 1000 ljudi bi trebalo otići do kraja 2020. godine. Tu je riječ i o novom sustavu naplate. Nastavljamo i sa smanjivanjem troškova održavanje. Važan segment je i planiranje budućih investicija u cestarskom sektoru. Orijentiramo se prema EU fondova", rekao je Oleg Butković.

Novinare je zanimalo što će biti s ljudima koje namjeravaju otpustiti, no Butković ih je umirivao. "Dogovorom Uprave i socijalnih partnera ove godine dobrovoljno odlazi 200 i nešto ljudi. Ne treba to gledati kao pojavu masovnog optuštanja. Ima tu i prirodnog odljeva, nije tu ništa što zabrinjavajuće, neće izazvati socijalne nemire", rekao je Butković.
 
 
Izvor: Dnevnik.hr
Piše: S.Ve.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL - screenshot
Objavljeno: 17. 11. 2017.
 
 
 
Još članaka na istu temu:
 
 
Dnevno.hr  17. 11. 2017.