Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić ustvrdio je kako se Ustavni sud ne bavi zaštitom pravnog poretka i sigurnosti, nego tumači što je dobro za ekonomiju zemlje i ulazi u ekonomske interpretacije, o čemu nema pojma.

To je zastrašujuće i radi veliku štetu zemlji, kao i Vlada koja to također ne razumije, rekao je Ribić na konferenciji za novinare. Najavio je da će sindikati podnijeti ustavnu tužbu protiv te odluke iz koje će se vidjeti nakaznost Ustavnog suda jer ne postoji drugi način da im se dokažu neke stvari.

Upitao je kakva je to država u kojoj ne postoje institucije kojemogu zaštiti građane u temeljnom ljudskom načelu pravednosti. Uz takav Ustavni sud imamo izrazito nekompetentnu politku i to je tragedija za hrvatski narod i građane ove zemlje. Loši političari vladaju i upravljaju našim životima i ne razumiju to što rade, ustvrdio je Ribić.

Opačić: Žao mi je što je inicijativa o outsourcingu zaustavila reforme i uštede

Pritom je kritizirao izjavu potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić da je Vlada imala sjajnu ideju o zaštiti radničkih prava i istodobnom smanjenju troškova državnog proračuna, rekavši kako je ona očito otkrila perpetuum mobile.

Najveći biser izrekla je pri raspravi o outsourcingu rekavši da Vlada nije napravila analizu je li to isplativo li ne, ali se u to ide jer je dobro za zemlju, kazao je Ribić ustvrdivši kako prednosti outsourcinga ne postoje.

Koordinator 17 sindikata i predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić ustvrdio je kako je odluka Ustavnog suda nakazna i skandalozna te je predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec prozvao Zlomejec, a potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić Zlopačić.

Dokle god gospođe Zlomejec i Zlopačić budu mogle donositi odluke protiv sviju nas, a koje se tiču svih nas, loše nam se piše, poručio je Stipić.
 
Zanimljiv video materijal pogledajte na izvorniku
 
 
Izvor: HRT.hr
Autor: HRT.hr
Foto: screenshot
Objavljeno: 10. 4. 2015.