Po autocestama u Hrvatskoj proteklog je, drugog srpanjskog vikenda, prometovalo više vozila nego u usporedivom prošlogodišnjem vikendu, a najviše vozila, gotovo 517 tisuća, uobičajeno je bilo na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC), što je porast za 3,5 posto, doznaje se iz tvrtki-koncesionara autocesti.

Na autocestama u nadležnosti HAC-a promet vozila je proteklog vikenda bio 3,5 posto viši nego u drugom srpanjskom vikendu prošle godine. To je pratio i rast prihoda od cestarine, koji je prema informacijama iz HAC-a, u proteklom vikendu, od 8. do 10. srpnja, iznosio 25,48 milijuna kuna (bez PDV-a), što je na godišnjoj razini porast od gotovo 2 posto.

Sličan trend zabilježen je i na autocestama te objektima s naplatom cestarine (most Krk) na koncesijskom području tvrtke Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) - vozila je bilo nešto malo više od 285 tisuća ili 4,5 posto više nego u lanjskom drugom srpanjskom vikendu, dok je iznos naplaćene cestarine od 13,05 milijuna kuna (bez PDV-a) za 5 posto odnosno za oko 620 tisuća kuna viši nego lani.

Na Istarskom ipsilonu, po podacima tvrtke Bina Istra, za vikend je bilo ukupno 137,3 tisuće vozila, što je 7,5 posto više nego na isti vikend prošle godine. Iz te tvrtke uobičajeno na objavljuju podatke o naplaćenoj cestarini.

Podatke o prometu tijekom proteklog vikendu danas do 17,30 sati nisu dostavili jedino iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj (AZM), koncesionara na istoimenoj autocesti.
 
 
Izvor: Direktno.hr
Autor: iz/h
Objavljeno: 11. 7. 2016.
Poveznica na izvor