Redoviti jesenski sastanak započeo je 24. studenog odvojenim sastancima po grupama (radničkoj, vladinoj i poslodavačkoj), a nastavljen je 25. studenog sastankom Savjetodavnog odbora, na kojem su predstavljene brojne aktualne teme.

Uvodno su sudionici upoznati s najnovijim razvojem događaja vezanim uz Europski stup socijalnih prava, Europsku platformu za borbu protiv neprijavljenog rada te izmjenu Direktive 96/71 o upućivanju radnika u okviru pružanja usluga. U odnosu na Direktivu 2014/54 o mjerama za lakše ostvarivanje prava zajamčenih radnicima u kontekstu slobode kretanja radnika, predstavljeno je stanje prijenosa direktive u nacionalna zakonodavstva, kao i sudska praksa u pogledu načela učinkovite sudske zaštite zajamčeno navedenom direktivom.
 
Osim navedenog, na sastanku se raspravljalo o pravima pograničnih radnika, radnika državljana trećih država i pravu radnika na dopunsku mirovinu, a na kraju je predstavljen najnovija praksa Europskog suda u odnosu na slobodu kretanja radnika. (AKJ)
 
 
Izvor: NHS
Autor: AKJ