Jedan od strateških ciljeva sindikata udruženih u NHS jest zajamčiti sigurno i zdravo radno okruženje za oko 1,3 milijuna radnika u RH . Prevencija rizika i promicanje sigurnijih i zdravijih uvjeta na radnom mjestu ključni su ne samo za poboljšanje kvalitete mjesta rada i radnih uvjeta, već i za promicanje konkurentnosti.

Održavanje zdravlja radnika ima izravan i mjerljiv pozitivan učinak na produktivnost i pridonosi poboljšanju održivosti sustava socijalne sigurnosti. Sprječavanje ozbiljnih nesreća, profesionalnih bolesti radnika, bolesti vezanih uz rad te promicanje zdravlja tijekom cijelog radnog vijeka, od prvog posla nadalje, ključ je omogućivanja duljeg rada.
 
U skladu s Programskim smjernicama Nezavisnih hrvatskih sindikata za naredno razdoblje  Odbor za ZNR NHS-a jednoglasno je usvojio Programske smjernice Odbora za zaštitu na radu Nezavisnih hrvatskih sindikata za razdoblje 2016. – 2019. godine, te Plan aktivnosti Odbora za zaštitu na radu Nezavisnih hrvatskih sindikata za razdoblje 2016. – 2019. godine.
 
Za zamjenika koordinatora Odbora jednoglasno je izabran Darko Šutić (HST), koji je ujedno koordinator povjerenika radnika za zaštitu na radu u T-comu.
 
 
 
Preuzeto s: nhs.hr