Dolaskom zimske službe javljaju se stare bolesti kod nekih rukovodilaca. Radnici po Kolektivnom ugovoru moraju znati svoj raspored 4 dana prije početka promjene smjene ili rasporeda. Međutim, u nekim organizacijskim jedinicama nikako da se pročita KU, a kamoli Zakon o radu.

Po KU, radnik koji radi u smjeni s njenom promjenom mora biti upoznat najmanje 4 dana unaprijed, a svaka promjena smjene unutar ta 4 dana je prekovremeni rad. Radnik se može pozvati i na čl. 9. st. 3. Zakona o radu te tražiti da ga se, sukladno Zakonu o radu, o promjenama smjene obavijesti tjedan dana unaprijed, pa bi mu u tom slučaju bilo koja promjena unutar tih tjedan dana bila prekovremeni rad.

Radnici koji rade više od punog radnog vremena, pa višak sati koriste kao slobodne sate, tako odrađene sate koriste kao godišnji odmor u radne dane po danu, a nikako po noći, blagdanom, subotom itd. Kada su najavljene padaline i aktiviraju se podizvođači za zimsku službu koji tom prilikom počinju raditi, a naše radnike se zove iz dežurstva ili pred kraj padalina ili ih se uopće ne zove da ne bi ostvarili koji prekovremeni sat, možemo si samo postaviti pitanje tko ima korist od toga što nabijamo satnicu (koja je daleko veća od sata naših radnika) nekom podizvođaču.

U procesu smo stalnog restruktuiranja i promjena, naši radnici nam trebaju biti najbitniji jer o njima ovisi opstanak poduzeća, a u konačnici, i rukovodnih mjesta. Svjedoci smo promjena uprava, direktora i načina rada, kontinuitet su radnici koji rade i radit će još dugo te se prema njima tako treba i odnositi. Svatko tko se ozbiljnije bavi operativom zna da je najisplativiji način rada imati radnike u smjeni kontinuirano, odmorne i spremne reagirati kada je to potrebno, stoga preporučamo da se u zimskom periodu sve radnike stavi u smjenu. Time bi se uštedio novac, poboljšala organizacija, a samim time imali bismo i zadovoljnog radnika.