Kako je sredinom ove godine bilo najavljivano, pripreme za pokretanje ankete o iskazu interesa radnika za dobrovoljni prestanak ugovora o radu u HAC-ONC-u ušle su u završnu fazu. Kako bismo u proces provedbe ankete ušli spremni i informirani, obavještavamo sve zainteresirane radnike o uvjetima za prijavu i roku za dostavu iskaza interesa te ih upućujemo da prate oglasne ploče gdje će uskoro biti objavljena službena Odluka o poticajnim mjerama za rješavanje viška radnika.

Rok za dostavu iskaza interesa
Rok za dostavu iskaza interesa počet će teći danom objave Odluke o poticajnim mjerama za rješavanje viška radnika na oglasnim pločama. Prema trenutnim informacijama, objava Odluke predviđa se za srijedu, 18. listopada, a zainteresirani radnici će iskaze interesa moći dostaviti poslodavcu u razdoblju od 8 dana računajući od dana objave Odluke.

Uvjeti
Pri utvrđivanju liste radnika za čijim radom je prestala potreba i koji se mogu uključiti u kolektivni višak radnika, prednost će imati radnici kod kojih postoji profesionalna nesposobnost za rad, neposredna opasnost od nastanka invalidnosti, gubitak zdravstvene sposobnosti ili druge osobne okolnosti zbog kojih nisu u mogućnosti obavljati ugovorom o radu preuzete obveze te radnici koji ispunjavaju uvjete za mirovinu (prijevremenu, prijevremenu starosnu zbog dugogodišnjeg osiguranja, invalidsku).

Pozivamo zainteresirane radnike da u idućem periodu pozorno prate oglasne ploče jer će službene informacije o uvjetima za prijavu, načinu dostave iskaza interesa, visini otpremnina, otkaznim rokovima i daljnjem tijeku procedure biti detaljno navedene u Odluci. Ukoliko nakon čitanja Odluke budete imali dodatnih pitanja, molimo da se obratite svom sindikalnom povjereniku.