RIJEKA - Bina Istra produljit će rok valjanosti pretplate korisnicima svog ENC plus paketa za tri mjeseca, potvrđeno nam je iz uprave koncesionara Istarskog ipsilona i tunela Učka nakon upita naših čitatelja koji zbog ograničenja kretanja uslijed epidemije koronavirusa nisu mogli koristiti pretplatu tijekom druge polovice ožujka i u travnju.

Posebno su pogođeni oni korisnici koji inače svakodnevno putuju kroz tunel Učka, odnosno između Primorsko-goranske i Istarske županije, koji praktički nisu uopće bili u mogućnosti koristiti pretplatu za prolazak tunelom, odnosno vožnju Ipsilonom, zbog zabrane kretanja među županijama koja je još uvijek na snazi.

Među takvima je i Miljenko Jelušić iz Istre koji u normalnim okolnostima gotovo svakodnevno vozi kroz tunel Učka, a našoj se redakciji javio zabrinut zbog nemogućnosti korištenja pretplate u zadnja gotovo dva mjeseca, s tim da je iz Bina Istre prije nekoliko dana sms porukom obaviješten da mu pretplata istječe 7. svibnja te da je treba produljiti i to počevši od tog datuma, iako još uvijek ne zna kada će moći zaista koristiti tunel i Istarski ipsilon.

Pretplata za prolazak kroz tunel Učka inače se obnavlja svaka tri mjeseca, bez obzira na broj prolazaka tunelom u tom vrazdoblju. Problem je nastao zbog novonastale situacije, odnosno epidemije COVID-19 gdje je normalno kretanje i prolaz tunelom između dviju županija većini korisnika onemogućen.

Samim time dobar dio nas korisnika nije u mogućnosti utrošiti uplaćenu pretplatu. Nedavno sam obaviješten da sam 7. svibnja dužan produljiti redovnu pretplatu, a ako to i učinim naknadno, pretplata svejedno počinje od isteka prethodne, u mom slučaju od 7. svibnja. Zbog općepoznate situacije to je nelogično te smatram da bi se poslovna politika koncesionara trebala tome prilagoditi, kazao je Jelušić.

O svemu smo poslali upit upravi Bina Istre, iz koje odgovaraju kako nema razloga za zabrinutost jer će pretplata svim korisnicima njihovog ENC plus paketa biti produljena za dodatna tri mjeseca.

Autor: Marinko Glavan
Foto: arhiva NL
Objavljeno: 02.05.2020.