Predstavljanju projekta koji će NCS u suradnji s partnerom, Nezavisnim hrvatskim sindikatima, provoditi od 29. ožujka 2018. do 29. rujna 2019. godine prisustvovalo je preko 70 sindikalnih povjerenica i povjerenika iz podružnica NCS-a te partneri iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Projekt u iznosu od 1.443.545,41 kn u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a glavni cilj projekta je unaprijediti kvalitetu, održivost i učinkovitost socijalnog dijaloga u sektoru cestovnog prometa RH kroz izradu strategije razvoja zaštite na radu u sektoru cestovnog prometa, nacionalno i međunarodno umrežavanje cestarskih sindikata, obuku sindikalnih povjerenika i povjerenika radnika za zaštitu na radu NCS-a, razvoj sustava informiranja i edukacije unutar NCS-a te promociju važnosti sindikalnog organiziranja među radnicima unutar sektora i širom javnosti.

Prisutnima su se uvodno obratili predsjednik NCS-a Mijat Stanić i predsjednik NHS-a Krešimir Sever, a sadržaj projekta predstavila je voditeljica projekta Marina Ivandić. 

Organizacija početne konferencije sufinancirana je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u okviru Europskog socijalnog fonda.

 

Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata.