Pitanje budućnosti autocesta i njihovog razvoja jedno je od ključnih gospodarskih pitanja u Hrvatskoj. Nakon uspješne građanske inicijative 'Ne damo naše autoceste' kojom je spriječena monetizacija autocesta, pred pitanjem budućnosti i razvoja hrvatskih autocesta nalaze se novi izazovi.

Upravo zbog toga će se u ponedjeljak 25. rujna 2017. u 19 sati u Galeriji Šira u Zagrebu povodom zatvaranja izložbe Davora Konjikušića 'Autocesta' održati tribina 'Autoceste: povijest i perspektiva' . Riječ je o izložbi koja prati izgradnju, povijest i sadašnje stanje autoceste A3, koristeći ovaj put kao metaforu za propitivanje važnih društveno-političkih pitanja, između ostalog, odnos rada i zajedničkog dobra.

Na tribini 'Autoceste: povijest i perspektiva' govorit će Ibrahim Muminović, sindikalni aktivist, nekadašnji sudionik radnih akcija i dragovoljac Domovinskog rata, koji će govoriti o svom iskustvu dobrovoljnog rada i sindikalnog organiziranja danas. O financijskim modelima upravljanja autocestama i modelima koncesija govorit će Mihaela Grubišić Šeba, ekonomistica i neovisna konzultantica. O sindikalnom organiziranju i situaciji u javnim poduzećima govorit će Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata. Razgovor će moderirati Davor Konjikušić.