"U srpnju 2013. godine Hrvatske autoceste d.o.o. kupile su jednu tortu u iznosu od 250,00 kuna od ugostiteljskog objekta 'Torte i to'. Navedeni iznos ulazi u troškove reprezentacije Uprave Društva", stoji u odgovoru kojeg je Index dobio iz HAC-ove službe za odnosu s javnošću.

Službenim autom vozili tortu

Od HAC-a smo pokušali doznati i tko je točno naručio spomenutu tortu, te kojom prigodom, ali odgovore na ta pitanja nismo dobili.

Indexovi izvori iz HAC-a tvrde da je tortu naručio šef nadzornog odbora Cigula, kako bi za rođendan počastio kolege. Torta je dostavljena u zagrebačku središnjicu HAC-a, nakon čega je službenim automobilom firme dostavljena u Ministarstvo prometa. Cigula priznaje da je torta naručena povodom njegovog rođendana, ali tvrdi da on s tim nije imao veze.

"Nisam častio kolege tortom na račun HAC-a, nemam ja ni ovlasti ništa naručivati. Bio sam negdje vani i kad sam se vratio u svoj ured u ministarstvu, unutra je bila torta. Na njoj je stajala poruka da je poslana od kolega iz HAC-a. Bio je to njihov poklon meni povodom rođendana. Kolege iz ministarstva i ja smo pojeli tortu, što ćemo drugo, nije bilo smisla da je bacimo", izjavio je Cigula za Index.

Cigula bi trebao monetizirati autoceste

Cigula je rođen 13. srpnja 1976. godine. Rođendan mu je prošle godine pao u subotu, tako da su se tortom plaćenom iz HAC-ovog budžeta u ministarstvu gostili u ponedjeljak 15. srpnja.

Za pomoćnika ministra Hajdaša Dončića Cigula je doveden 2012. godine. Osim što sjedi u NO-u HAC-a, Cigula je i član upravnog vijeća Lučke uprave Split, te član upravnog vijeća Regionalne energetske agencije - SZ Hrvatska. Nakon ostavke bivšeg pomoćnika Hajdaša Dončića Marka Lončarevića, Cigula je zasjeo na čelo povjerenstva za monetizaciju autocesta.
 
Izvor: Index.hr
Piše: P.V.
Foto: Shutterstock, rhzk.hr/Indeks
Objavljeno: 26. 11. 2014.