Iz inicijative "Ne damo naše autoceste!" ističu da medijski istupi u korist takozvanog plana B, koji uključuje prodaju dionica HAC-a putem javne ponude (navodno mirovinskim fondovima i građanima), i dalje znači monetizaciju.

"Ovakve izjave govore nam jedino da vlada ne polaže previše nade u uspjeh samog koncesioniranja. Plan B podrazumijeva prodaju bitnog dijela vlasničkog paketa tvrtke koja upravlja autocestama, čemu se inicijativa apsolutno protivi.", objavila je inicijativa "Ne damo naše autoceste!".

Njihov predstavnik, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić izjavio je i kako inicijativa ne odustaje od refereduma, jer on i nije bio usmjeren protiv odluke ove vlasti.

"Referendum je usmjerenprotiv potencijalnih odluka bilo koje buduće vlasti. Tražimo izmjenu Zakona o cestama, kojim se izgrađene autoceste ne mogu davati u koncesiju za javne usluge i na tome ćemo inzistirati do kraja. ", rekao je Stanć.

Da Vlada odustaje od monetizacije autocesta i da će država ići u javnu ponudu s mirovinskim fondovima i građanima, izjavio je premijer Zoran Milanović jučer u Koprivnici.
 
 
Izvor: Lokal.hr
Autor: lokal.hr
Foto: Marija Savić
Objavljeno: 14. 3. 2015.