U srijedu 9. svibnja 2018. godine u Kutjevu je održana uvodna konferencija Projekta 'Zaštita na radu - prilika i izazov u socijalnom dijalogu', koji se provodi kao dio Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' po Pozivu 'Jačanje socijalnog dijaloga – faza III'.

Svi predstavnici dionika Projekta na konferenciji su kroz svoja obraćanja iznijeli razloge provođenja Projekta i partnerskog sudjelovanja u istom, ciljeve Projekta i planirane projektne aktivnosti čijim provođenjem se namjeravaju ostvariti ciljevi Projekta.

Projektom je planirano istražiti kvalitetu socijalnog dijaloga u provedbi zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, unaprijediti znanja i vještine svih dionika važnih za osnaživanje socijalnog dijaloga iz zaštite na radu, ojačati razmjenu iskustava i najboljih praksi za kvalitetniji i snažniji socijalni dijalog o temama važnim za zdravlje i sigurnost radnika, te stvoriti nužne stručne kapacitete za pokretanje Škole socijalnog dijaloga.

Projekt će se provoditi na području Slavonije i Baranje, odnosno Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Vukovarske-srijemske županije.

Nositelj Projekta je Nezavisni sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića, a partneri u projektu su Brodsko-posavska županija, Hrvatska udruga poslodavaca, Nezavisni hrvatski sindikati, Nezavisni sindikat »Socijalna pravda«, Požeško-slavonska županija.

Ukupna vrijednost Projekta je 962.917,20. kuna, a financira se sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Projekt traje 18 mjeseci, od 29. ožujka 2018. godine do 28. rujna 2018. godine. (DM)
 
 
Preuzeto s: nhs.hr