Na sjednici je potvrđen izbor Izvršnog odbora koji čini 7 sindikalnih povjerenika prethodno izabranih u svojim organizacijskim jedinicama. To su: Drago Taletović, Egon Raspor, Vladimir Bogosavljević, Serđio Boljunčić, Ivan Marinković, Enes Adilić i Nardi Daus.

Na temelju svog dobrog i ažurnog rada u prošlom mandatu, dosadašnji predsjednik Podružnice Drago Taletović dobio je povjerenje Skupštine za vođenje Podružnice i u narednom razdoblju, a izabran je i novi Nadzorni odbor koji čine tri člana: Darko Bartolović, Melita Krajcar i Radmila Ribarić Baričević. 

Zastupnike i prisutne članove pozdravio je Mijat Stanić, predsjednik NCS-a, koji je istaknuo pomake ostvarene u prošlom mandatu Izvršnog odbora Podružnice: potpisan je novi, za radnike još povoljniji kolektivni ugovor, a zaštita na radu podignuta je na najvišu razinu unutar sektora, što je velik poticaj za razvoj zaštite na radu i u drugim podružnicama unutar NCS-a. Pozvao je članove da nastave podržavati akcije koje organizira Sindikat, da potiču kolege koji nisu članovi Sindikata da nam se pridruže te da i dalje budu solidarni jedni prema drugima.

Prisutnima se u ime Izvršnog odbora Podružnice obratio i Egon Raspor, koji je naglasio kako su za utjecanje na poslodavca da donosi odluke u korist radnika presudni masovnost članstva i prisutnost sindikata u svim tijelima unutar firme. Naveo je neke od problema s kojima se Sindikat u podružnici konstantno susreće i naglasio da ćemo se kao sindikat uvijek boriti za zaštitu osnovnih radničkih prava, a to su pravo na siguran rad, pravo na plaću i pravo na odmor. Najavio je da će kao božićni dar svi radnici Bina-Istre dobiti primjerak kolektivnog ugovora u obliku džepnog izdanja i kalendar u kojem mogu voditi dnevnik rada. Pozvao je članove da pročitaju kolektivni ugovor, informiraju se o svojim pravima i budu solidarni i složni, jer u slozi se postižu velike stvari.