Dana 21. studenog 2018. održan je drugi sastanak radne grupe za analizu stanja i izradu strategije zaštite na radu u cestovnom sektoru. Nakon što su se na prvom sastanku radne grupe sastali stručnjaci zaštite na radu iz pet poduzeća u kojima NCS organizira, drugom sastanku su prisustvovali povjerenici radnika za zaštitu na radu iz HAC-a, Egis R.O.C.-a, PZC Varaždina, Županijskih cesta Split, Lika cesta i Bina-Istre.

Povjerenici su iznijeli probleme s kojima se u svakodnevnom radu susreću radnici, usporedili stanje na terenu i predložili smjernice za razvoj strategije koja će rad u sektoru učiniti sigurnijim. Teme kojima se grupa bavila bile su postavljanje privremene prometne signalizacije, rad u zoni osiguranoj privremenom prometnom signalizacijom, poštivanje internih pravilnika, procjena rizika i drugih mjera zaštite na radu, organizacija rada na gradilištima, zdravstvena sposobnost radnika te radna odjeća i obuća. 

Izrada strategije zaštite na radu odvija se u sklopu projekta "SPEAK UP 2: Jačanje sindikalnog organiziranja u sektoru cestovnog prometa" koji financira Europski socijalni fond.

 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Nezavisnog cestarskog sindikata.