Blizina i dostupnost
Razvojem novih prometnica, trajektnih linija i autoputa, kao i povezanost sa prometnicama naših susjednih država, put za dostizanje neke destinacije za odmor koštao bi prosječnog Hrvata puno manje vremena kao i financijskih sredstava. Primjerice, kada bismo uzeli put između dvije točke sa dva kraja Hrvatske: Rijeka-Slavonski Brod, put bi trajao svega tri do četiri sata vožnje i koštao manje od 35 eura za tri do četiri osobe u automobilu. Uz to, same prometnice su nakrcane svim mogućim odmornim postajama, benzinskim pumpama kao i nadovezane za specijalizirane autoceste poput Slavonike (A5 autoceste) koja te iste putnike može dovesti i do Osijeka za dodatnih tridesetak minuta.

Gostoprimstvo i povoljno hotelijerstvo

Uz samo putovanje, jedno od najbitnijih pitanja za svakog putnika i turista jest kamo i na koji način će noćiti za vrijeme svog odmora i posjete. Odgovora na to pitanje ima mnogo što se tiče Hrvatske, i neki domaći gost će moći izabrati točno što mu treba kada odluči o faktorima poput cijene, lokacije i luksuza koji si želi priuštiti.
Za goste gradova i većih mjesta, sve popularniji postaju razni hosteli koji za vrlo jeftinu cijenu nude sve osnovno što putnicima treba za noćenje, te će te usluge najčešće platiti i po manje od 60 eura. S druge strane, za goste željne više privatnog odmora u objektu koji paše njihovim personaliziranim željama lokacije, luksuza i dizajna, sve popularnije postaju vile, koje se slično kao i spomenuti hosteli mogu naći posvuda u Hrvatskoj po vrlo različitim cijenama i u svim mogućim lokacijama, što pogoduje spomenutoj dostupnosti koju domaći gosti mogu itekako iskoristiti.

Različita prirodna bogatstva i okoline
Svaki dio Hrvatske ima svoja jedinstvena prirodna bogatstva koji su itekako tema sama za sebe u svojoj opširnosti, no naša različita geografija, svakakve vrste parkova prirode, nacionalnih parkova, šetnica i planinarskih putova dopušta našim građanima iz drugačijih dijelova Hrvatske da iskuse sve od navedenoga bez da moraju napustiti svoj dom i putovati više od dana. Primjerice, Hrvat iz Zagorja može uživati u sunčanim obalama Dalmacije i Primorja kao i u zlatnim ravnicama Slavonije. Svaka od naših regija ima pregršt poznatih prirodnih lokacija svakakvih vrsti i sigurni smo da će svatko tko se odluči za odmor u Hrvatskoj naći ono što mu paše.