Obitelj Tomislava Cvjetkovića danas u 10 sati trebala je biti deložirana iz obiteljskog doma u Mogilskoj 5 na Bukovcu, međutimpolicija je u 11.15 sati donijela odluku da će je odgoditi jer "nema tehničke uvjete za njezinu provedbu". Na Bukovcu su od jutros brojni članovi Živog zida s transparentima, ali i kamerom kojom susnimali događaje koji su prethodilideložaciji. Tijekom jutra pozlilo je Tomislavu Cvjetkoviću (na fotografiji) koji se nije micao sve dok nije došla Hitna pomoć koja ga je potom odvela u bolnicu.

Policija je od ranog jutra kuću Cvetković ogradila trakom.

Cvjetkovići su u probleme zapali devedesetih kada je oca prevario poslovni partner nakon čega mu je blokirana imovina te je uslijedio stečaj. Partner je osuđen na pravomoćnu zatvorsku kaznu, a banka je “sjela” i na polovicu kuće u vlasništvu majke koja nije bila predmet hipoteke. Ona je tužila banku i dobila dvije presude u svoju korist – na Općinskom i na Županijskom sudu.

– Naša deložacija rezultat je nezakonitih odluka suda – kazao je T. Cvjetković.

"Ako se policija odluči za nasilje, ovo će biti najmasovnije uhićenje u povijesti Živog zida, više od 200 ljudi spremno je na otpor kreditnom sustavu i njegovim marionetama", napisali su članovi Živog zida jutros na Facebooku.

 
 
Izvor: Večernji.hr
Autori: Jakov Novak, Velinka Buljan, Jana Peršić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Objavljeno: 19. 2. 2015.