RIJEKA – Na inicijativu HNS-a Primorsko-goranske županije za imenovanjem autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo zainteresirani građani su se izjašnjavali tijekom mjesec dana te odabrali ime Goranka, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo HNS-a u Delnicama.

»Želja nam je bila uključiti naše građane u cijelu priču i dati im mogućnost da sami odlučuju o stvarima koje su njima važne. Smatramo da stanovnici naše Županije ovime zaista sudjeluju u pisanju povijesti«, kazao je na konferenciji za novinstvo član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a PGŽ te predstojnik Središnjeg ureda te političke stranke Žarko Stilin.

Prema priopćenju HNS-a, ime Goranka dobilo je 43 posto glasova na facebook stranici HNS PGŽ te 46 posto glasova na kuponima objavljenim u Novom listu, koje su građani ispunjene slali na adresu stranke u Rijeci.

Druga dva prijedloga HNS-a za ime ove autoceste bila su Primorka i Fiumanka. Stilin je kazao da je u početku, po broju glasova, uvjerljivo vodilo ime Primorka a da je do preokreta došlo u zadnji čas.

HNS pokreće sljedeću inicijativu, imenovanje autoceste A7, od Rupe na hrvatsko-slovenskoj granici do Križišća, koja uključuje riječku obilaznicu.
Prijedlozi imena su Primorka, Kvarnerina i Fiumanka, a zainteresirani mogu glasovati do 23. travnja. Uslijedit će i glasovanje za jedan od tri prijedloga HNS-a za ime Zračne luke Rijeka na otoku Krku, od 24. travnja do 14. svibnja. Prijedlozi su Fiorello La Guardia, Fran Krsto Frankopan i Andrija Ljudevit Adamić.

Prijedlog imenovanja autoceste A6 imenom Goranka te imena koja se odaberu za autocestu A7 i zračnu luku HNS će proslijediti tvrtkama koje njima upravljaju, Autocesti Rijeka-Zagreb (ARZ) i Zračnoj luci Rijeka na razmatranje.
 
 
Izvor: Novi list
Autor: HINA
Objavljeno: 2. 4. 2015.
 
 
 
1. Ima ona narodna: Besposlen pop i jariće krsti.
 
2. Većina ljudi u Hrvatskoj nije na Facebook-u pa i to govori da prijedlog nema nikakvu težinu. Glasaju fanovi nekakve NMZ RNM ŽPG ....