U III. dodatku KU Sindikat je predložio:

1) povećanje dodatka uz mjesečnu plaću za sve radnike sa sadašnjih 1.000,00 na 2.000,00 kuna i isplatu navedenog dodatka u dva dijela (1.500,00 kuna dodatka umjesto sadašnjih 500,00 kn uz plaću za ožujak te zadržavanje 500,00 kuna dodatka uz mjesečnu plaću za lipanj)

2) sistematizaciju radnog mjesta referent CNUP s koeficijentom složenosti poslova 3,00; sistematizaciju radnog mjesta referent - skladištar s koeficijentom složenosti poslova 3,00; izmjenu koeficijenta radnog mjesta ophodar s koeficijenta složenosti poslova 2,65 na koeficijent složenosti poslova 3,00.

U očitovanju na prvi dio prijedloga, Poslodavac navodi kako je načelno suglasan s prijedlogom izmjene kojom bi dodatak uz mjesečnu plaću ukupno iznosio 2.000,00 kuna umjesto sadašnjih 1.000,00 kuna, no predlaže odgodu svih predloženih izmjena dok se ne anuliraju negativni učinci nastali uslijed globalne krize uzrokovane korona virusom: “Naime, Poslodavac će morati posegnuti za rebalansom Financijskog plana zbog naznaka smanjenja planiranog prihoda od cestarine koji u prvom tjednu ožujka 2020. godine bilježi pad od cca. 8% u odnosu na 2019. godinu. U skladu s navedenim zbog okolnosti u okruženju razrađuje se scenarij prilagodbe poslovanja daljnjem trendu smanjenja prometa i prihoda u travnju od 10% s projekcijama smanjenja od 20% u narednom razdoblju do kraja poslovne godine.”

U očitovanju na drugi dio prijedloga, Poslodavac navodi: “Nastavno na predloženu sistematizaciju radnih mjesta iz čl. 4 i čl. 5. prijedloga Poslodavac ujedno ističe kako je spreman na razgovor o svakoj promjeni koja bi bila pozitivna za radnika te svrsishodna za Društvo u cjelini međutim, s obzirom na gore navedene razloge kao i na činjenicu da treba uzeti u obzir i ostala radna mjesta i koeficijente u okviru predmetne grupe složenosti poslova te ih dovesti u korelaciju s predloženim izmjenama, predloženo može razmatrati nakon što se ostvare navedeni preduvjeti.”

S obzirom na nastalu situaciju koja je iznimno ozbiljna i za naše poduzeće, Sindikat smatra da je trenutni prioritet poduzeti sve dostupne mjere zaštite radnika i radnica, osobito onih u operativi, te je stava da nije trenutak inzistirati na povećanjima plaće u bilo kojem obliku dok se poslovanje ne normalizira.