O stanju socijalnog dijaloga u PZC Varaždinu govori i činjenica da smo sindikalne sastanke održali na parkiralištima. Tijekom zadnjeg sastanka s radnicima, zakazanog u bazi u Koprivnici u 17 sati, delegat Uprave nas je došao obavijestiti da moramo izaći iz kruga firme jer nemamo dozvolu Uprave, pa smo sastanak nastavili na parkiralištu. Drago nam je da Uprava prati naše aktivnosti jer to znači i da osjeća atmosferu u kojoj ovo više nije samo borba za materijalna prava, za koja su radnici godinama zakidani, nego i za elementarno dostojanstvo. Ovo je prilika da to dostojanstvo vratimo, a to će biti moguće samo ako zajedno ustrajemo u zahtjevu za kolektivnim ugovorom, jer se jedino kolektivnim ugovorom mogu ispraviti nepravde koje se radnicima godinama nanose u dijelu nereguliranog radnog vremena i zakidanja za materijalna prava. 
 
Podsjećamo članove i ostale radnike PZC Varaždina koji nisu naši članovi, a žele se pridružiti štrajku:
- da će im NCS financijski nadoknaditi sve dane štrajka kao da su radili 
- da će imati pravnu zaštitu od bilo kakvog maltretiranja i diskriminacije za vrijeme trajanja štrajka i nakon njegova završetka.
 
Također pozivamo sve radnike koji još nisu članovi Nezavisnog cestarskog sindikata da se učlane u NCS te time osnaže naš sindikat i daju nam punomoć u nastavku pregovora.