Ugovori su svečano potpisani u Banskim dvorima, a tom činu su prisustvovali i premijer Andrej Plenković te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Škorić je kazao među ostalim da je cestovno povezivanje s Južnom Dalmacijom najvažniji prometni infrastrukturni projekt naše generacije. Napomenuo je da je ukupni iznos investicija u Pelješki most i pristupne ceste 3,1 milijarda kuna. Premijer Plenković je pak pozvao je izvođače radova da ceste izgrade što prije i pri tome je dao zadatak Škoriću da to tako i bude. A Strabag za svoju dionicu ima rok izgradnje 33 mjeseca od dana uvođenja u posao dok Grci svoj dio moraju izgraditi za najviše 28 mjeseci.
 
Dionica Duboka-Sparagovići je duga 12 kilometara, a na njoj su i brojni objekti. Tako je potrebno izgraditi i dva tunela ( Kamenica - 499 metara i Debeli Brijeg -2467 metara). Na toj dionici je i vijadukt Doli dug 156 metara te mostovi Dumanja Jaruga I i II dugi 488 odnosno 80 metara. Usto potrebno je izgraditi i jedan podvožnjak te po dva čvorišta i prateća uslužna objekta. Avax mora izgraditi 18 kilometara cesta te dva tunela (Palakovica - 1242 metara i Supava - 1290 metara), most Ston (485 metara), vijadukt Prapratno (206 metara) te po jedan čvor i prateći uslužni objekt. Natječaje za pristupne ceste obilježile su brojne žalbe zbog čega su oni trajali 19 odnosno, 10 mjeseci. Butković je kazao da očekuje da neće biti velikih problema u gradnji cesta.
 
Poručio je i da se neće dogoditi da most bude puno prije gotov nego pristupne ceste. On vjeruje da će sve biti gotovo u ovoj financijskoj perspektivi jer EU novac za ovaj projekt moramo potrošiti prije kraja 2023. Butković je naglasio da će sve skupa biti gotovo puno prije tog roka.
 
- Ne bih se toliko s time opterećivao hoće li sve u jedan dan biti gotovo. To je kod ovako složenih projekata jako teško predvidjeti - poručio je Butković.
 
Izvođači imaju rok za uvođenje u posao 70 dana od potpisa ugovora i dostave bankarske garancije, no oni već sad kreću s pripremnim radovima, Tako je Ioannou kazao da će svoj dio Avax završiti na vrijeme i kvalitetno te da su odmah spremni krenuti s radovima. Nižetić je najavio da će Strabag od ponedjeljka krenuti s privremenim uredom na gradilištu te prikupljaju operativu i da vrlo skoro kreću s radovima.