U vremenu koje je uslijedilo redovito se u medijima objavljuju podaci dobiveni daljnjim pregledom videomaterijala dostupnog jedino Upravi. Kako je većina grešaka za koje su najavljeni otkazi posljedica propusta nastalih zbog ubrzanog rada blagajnika u vrijeme velikih gužvi te zbog povrata i mijenjanja deviza, a što je Pravilnikom zabranjeno, ovim putem želimo upoznati naše korisnike da je Radničko vijeće, a čemu se pridružuje Nezavisni cestarski sindikat, radnike upozorilo da se prilikom rada strogo pridržavaju Pravilnika, navodi Stanić.

Da bi izbjegli duže čekanje, korisnike molimo, ukoliko ne koriste ENC uređaj, da cestarinu plaćaju kreditnim karticama ili unaprijed pripremljenim kunskim i deviznim apoenima dostatnim za plaćanje relacije koju koriste. Zamjena i povrat deviza je blagajnicima zabranjena pa korisnike molimo da za to imaju razumijevanja i da na blagajnike ne vrše pritisak te da ih zbog toga ne vrijeđaju, piše Stanić.

Radničko vijeće i Sindikat od radnika traže da se u svom radu strogo pridržavaju Pravilnika kako se ne bi izlagali sankcijama, a od Poslodavca traži da zaštiti radnike, korisnike i sredstva prikupljena naplatom cestarine sukladno zakonima i pravilnicima, upozorio je Stanić.
 
 
 
Izvor: HRT.hr
Autor: PF/HRT
Foto: Žarko Bašić / Pixsell
Objavljeno: 17. 12. 2015.
Poveznica na izvor