Izbornoj Skupštini nazočili su gosti g. Ivan Tolj, g. Milan Bešlić, g. Željko Stipić, g. Krešimir Sever te gđa Sonja Vukanović i g. Duško Bošković iz Samostalnog sindikata putara Srbije, koji su se u uvodnim govorima osvrnuli na dugogodišnje djelovanje Mijata Stanića na čelu Nezavisnog cestarskog sindikata i uspješnu međusobnu suradnju. 

Skupštini se obratio i zamjenik predsjednika NCS-a Anđelko Kasunić, koji je u ime Sindikata izrazio zahvalnost predsjedniku NCS-a Mijatu Staniću za sve što je kao predsjednik Sindikata ostvario, uručivši mu prigodan dar od članova NCS-a.  

Predsjednik NCS-a Mijat Stanić podnio je izvještaj o radu od zadnje izborne Skupštine 2017. godine do danas, uz osvrt na svoje cjelokupno djelovanje. Naglasio je kontinuiranu uspješnost Sindikata u povećanju radničkih prava kroz sklapanje kolektivnih ugovora, ali i korištenje pravnih sredstava, javnih pritisaka i svih drugih dostupnih metoda, važnost borbe za očuvanje poduzeća u kojima NCS djeluje, borbu za zaštitu javnog interesa kroz sudjelovanje u prosvjedima i građanskim inicijativama gdje se NCS istaknuo organiziranjem uspješnog prikupljanja potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju u koordinaciji sa sindikatima i udrugama civilnog društva, važnost suradnje i povezivanja s drugim sindikatima, udrugama civilnog društva i drugim organizacijama, ali i važnost strateškog razmišljanja i učenja na vlastitim pogreškama. 

Za predsjednika NCS-a kandidirao se Anđelko Kasunić, koji je jednoglasno izabran na tu funkciju. U svom programu je najavio nastavak rada na temeljnim zadaćama - sklapanju kolektivnih ugovora i borbi za što bolja radnička prava članova i radnika u sektoru, kao i daljnje jačanje kapaciteta Sindikata kroz edukacije financirane vlastitim sredstvima i sredstvima Europske unije. Nastavit će se rad na povezivanju s drugim sindikatima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, osobito unutar cestarskog i prometnog sektora, te udrugama i drugim organizacijama zainteresiranima za suradnju. Nastavit će se ugovaranje i povećanje uplata poslodavaca u treći mirovinski stup. NCS će nastaviti solidarno pomagati svojim članovima, ali i drugim radnicima u potrebi, kao i sudjelovati u građanskim i sindikalnim inicijativama za zaštitu radničkih i ljudskih prava te javnog interesa i javnog dobra. 

Za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabran Mijat Stanić, a u Nadzorni odbor Sindikata izabrani su Goran Jovančević i Maja Pintar (Podružnica HAC), Željko Remenar (Podružnica Hrvatske ceste), Lucian Dušić (Podružnica Bina-Istra) i Siniša Ezgeta (Podružnica Županijske ceste Split). U Statutarno povjerenstvo jednoglasno su izabrani Radmila Ramić (Podružnica HAC), Ivica Uzelac (Podružnica Lika ceste) i Tomislav Pospiš (Podružnica Egis ROC). 

U sklopu Redovne izborne skupštine održana je i Završna konferencija projekta “Prema sprečavanju i iskorjenjivanju nasilja i uznemiravanja na radnim mjestima u Hrvatskoj” koji financira Norveški fond iz programa "Socijalni dijalog - dostojanstven rad".