U splitskoj luci usporen je ukrcaj vozila i putnika na trajekte. Striktno se poštuju pravila pa tako samo vozač u automobilu može u garažu, a putnici pješke ulaze u trajekt.

- Promet se odvija po predviđenom redu, kašnjenja nije bilo. Redovitih putnika ima uobičajeno, prvi trajekti jutros nisu bili puni. Za sada nema nikakvih kašnjenja, odvija se promet bez ikakvih problema- kazao je Ante Mrvica, Jadrolinijin rukovoditelj linija.

Glavni prosvjed održat će se u Rijeci, dok će im se i u drugim lukama kolege pridružiti u mirnom prosvjedu, po pravilniku o ukrcavanju putnika i vozila prema važećem sustavu upravljanja o sigurnosti plovidbe.

- Kolege od zapovjedničkog kadra na strancima umjesto 15 tisuća kuna imaju 15 tisuća eura, ali ne možeš svaki dan spavat sa ženom i biti doma, za razliku od toga da spavate negdje u Australiji. Brod je brod, ljudi ste profesionalci i mislim da Jadrolinija u 70 godina ima svoj respekt, stvorila je imidž i hvala Bogu, mislim da će tako i nadalje biti. Tvrdim da se nitko nema pravo prepucavati sa putnicima, ne daj Bože. Sezona je već krenula u punom zamahu, ali svaki razgovor se može dovesti do kraja, normalno i u granicama realnosti, u granicama mogućnosti standarda. Za sada nikada nije bilo problema, plaća mi u ovih 25 godina nije kasnila ni minute. Uvik ste mogli pozajmiti devetoga u nekoga 200 kuna i sutradan, desetoga, mu vratiš, a da se nisi osramotija da plaća nije došla- kazao je Mrvica.
 
 
Izvor: Dalmacijanews.hr
Autorica: TONKA ĆURIN
Foto:
Objavljeno: 9. 6. 2015.