Podsjećamo, ministar je svojedobno tvrdio kako je u slučaju odustajanja od monetizacije moguća njegova ostavka.

Odbacuje prozivke

Hajdaš Dončić je ponedjeljak odbacio prozivke da je premijer Zoran Milanović ‘minirao’ projekt monetizacije autocesta, za koji se on kao ministar snažno zalagao. Pri tom ističe da Vlada i dalje čvrsto ustraje na procesu monetizacije javnog duga.

“Cijelo vrijeme govorim o tome da hrvatska Vlada i ministarstvo i dalje ustraju na procesu monetizacije javnog duga. To sam govorio prvi puta, to govorim i sada i ja ću završiti proces monetizacije javnog duga zajedno sa svojim kolegom ministrom financija”, izjavio je Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV.

“Premijer nije minirao projekt jer mi otpočetka govorimo o monetizaciji javnog duga. Onda je u hrvatskoj javnosti ušlo monetizacija jednako koncesija”, kazao je ministar

Upitan je li nakon te premijerove izjave razmatrao mogućnost podnošenja ministarskog mandata na raspolaganje, ponovio je kako je riječ o monetizaciji javnog duga, projektu koji ide dalje. “Kao prvo, ne mislim igrati ping-pong, nikad nisam bio dobar u ping-pongu. A drugo, ponavljam još jednom, monetizacija kao projekt ide. Ja uvijek govorim o monetizaciji javnog duga i o nekim modelima, bilo to koncesija ili IPO. Ponavljam, radi se o javnom dugu”, poručio je Hajdaš Dončić.
 
 
Izvor: Narod.hr
Autor: md/Narod.hr
Foto: fah
Objavljeno: 17. 3. 2015.