Sumnja se da je u svemu sudjelovao cijeli lanac zaposlenika - od blagajnika do srednjeg menadžmenta. Prema anonimnim pismima nekih djelatnika, navodno su bili prisiljeni sudjelovati u krađi, i to u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta.

 

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, za Media servis poručuje riječ je o osveti u režiji Uprave, a otkaze, ako dio njih dođe, osporit će na Sudu.

"Tamo negdje u 8. mjesecu kada je došla sadašnja uprava i kada su počeli smjenjivati ljude i postavljali svoje prijatelje, da bi im mi kao radničko vijeće i sindikati dali za to suglasnoat onda je ta uprava nezakonito provesti proces javne nabave pri čemu se suprostavio i stručni stožer koji je rekao da neće tako raditi. Kako smo najavili da ćemo zbog toga provesti kaznenu prijavu, onda su oni poćeli osvećivati radnicima. Mislim da je to posljedica toga," kazao je Mijat Stanić.

 

HAC: HAC ONC mora pokrenuti postupke po potrebi

 

Iza podneva o cijelom se slučaju oglasio i HAC, no ne i HAC ONC. U priopćenju poslanom medijima ne komentiraju ništa oko krađe. "Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC)  ugovorile su s društvom Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o.  (HAC ONC) obavljanje poslova naplate cestarine i redovnog održavanja na autocestama pod svojim upravljanjem temeljem Ugovora  o pružanju usluga redovnog održavanja autocesta i naplate cestarine.

 

Praćenje rada blagajnika i utvrđivanje mogućih nepravilnosti u radu u nadležnosti je društva HAC ONC.

HAC kao član skupštine nadzire rezultate poslovanja društva HAC ONC-a. U ingerenciji HAC ONC-a je pokretanje odgovarajućih internih, a po potrebi i drugih odgovarajućih postupka u skladu s rezultatima izvješća o provedenim kontrolama.", kažu iz HAC-a.

 

 

Izvor: Index.hr

Piše: Media servis

Foto: Hina

Objavljeno: 11. 12. 2015.

Poveznica na izvor