U žustroj raspravi najviše prostora dobili su komentari oko osnivanja takozvanog državnog holdinga koji bi objedinio sve državne i javne tvrtke te doveo do ušteda.
 
Huić, inače zagovornik mjera proračunskih rezova, rekao je kako su najave Ivana Lovrinovića iz Mosta da neće biti rezanja plaća u javnom sektoru posve pogrešan put.

'Mislim da je isteklo vrijeme ovoj mantri o tome da se na rashodovnoj strani ne može napraviti ništa. Danas u jednim dnevnim novinama imate listu zemalja po održivosti duga, na kojoj je Hrvatska odmah iza Grčke. Meni se čini da je to jasno mandataru, ali nije i ostalim ljudima koji su u igri za pozicije', rekao je Huić.

Huić također misli da bi Vlada bila efikasnija kada bismo imali manje ministarstava, ali kaže da ne bi mijenjao ustroj ministarstava u prvih šest mjeseci mandata. 'S time je pogriješila prošla hrvatska Vlada', dodao je.

Stanić je rekao da je Cestarski sindikat već kontaktirao s nekima od potencijalnih ministara kako bi ih obavijestili da su sindikati spremni na suradnju. 'Sindikati neće biti problem u rješavanju problema jer ih nisu ni stvorili - sindikati nisu napravili glomaznu upravu niti su uhljebljivali', rekao je Stanić. Prema njegovu mišljenju, svako restrukturiranje mora početi rezanjem brojem direktora, a ne radnika.

Upitan kako komentira ideju o državnom holdingu koji bi objedinio sve javne tvrtke i sasjekao troškove, Stanić govori:

'Oprezni smo kada je holding u pitanju jer imamo dva negativna slučaja.