Uostalom, nisam ja zvao tog čovjeka, nego se on meni javio i čestitao mi na uspjehu inicijative "Ne damo naše autoceste". Ne čudi što investitori odustaju, jer bi svaki ozbiljan ulagač preispitao odluku o sudjelovanju na natječaju protiv kojeg je potpisom stalo pola milijuna građana jedne zemje - kazao je jutros za Dubrovački predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić koji je na dubrovačkom području boravio radi dogovora sa novim i starim članovima sindikata u dubrovačkoj podružnici Hrvatskih cesta i Dubrovnik cestama. Povjerenik Stanić najavio je i kako će ubuduće s javnošću dijeliti svaku iole relevantnu informaciju koja se tiče privatizacije autocesta, bila službena ili ne.

- Građani RH kao vlasnici autocesta imaju pravo znati što se događa s njihovim vlasništvom, ma koliko ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić šutio o tome. I predsjednik Ivo Josipović lani je u jeku referendumske inicijativeizjavljivao kako nema dovoljno informacija o monetizaciji, iako vladajući prema Zakonu o koncesijama postupak moraju voditi maksimalno transparentno - ustvrdio je Stanić, dodajući da će se prema njegovim izvorima ići na restrukturiranje HAC-a, odnosno reprogram kreditai izdavanje obveznica.

Čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata u Dubrovniku se susreo i s nositeljem inicijative na raspisivanje referenduma protiv monetizacije autocesta Ljubom Grgurevićem, te aktivistom