Bez obzira na podizanje optužnica, Stanić priznaje da nije pretjerano euforičan, budući da ne zna kako će sve to završiti. Otvoreno kaže da je spora pravda nepravda te da državni odvjetnici ne diraju moćnike.

"Premijeri su ti koji u šaci drže državne odvjetnike. Sanader je postao lovina u onom trenutku kada je Jadranka Kosor rekla da se to napravi", kazao je Stanić te dodao kako vjeruje da će Kalmeta ipak biti osuđen.

Također je odlučio podnijeti jednu konkretnu kaznenu prijavu gdje će navesti ekipu koja je bila zločinačka organizacija.

"Ja sam optužio Božidara Kalmetu da je isplanirao, osmislio, ustrojio, upravljao i nadzirao tu zločinačku organizaciju, da su dijelili novac. Jedino nemam dokaze da su dijelili novac, to se radi tajno, ali je to logika same stvari. To što sam ja napisao, napisao sam temeljem dokumentacije koju sam imao i temeljem ono što su mi rekli svjedoci. Kalmeta nikad ništa neće priznati. Ukoliko se s njim nešto dogovara što mu ne odgovara iskoristit će svaku priliku da vam slaže. On će podbočiti 50 ljudi da sebe izvuče", izjavio je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata te ujedno optužio Vladu da nije napravila gotovo ništa u posljednje četiri godine.

"Ovdje je jasno da ova vlada nije napravila gotovo ništa u ove četiri godine. Ovo je samo jedna promidžba da je počela kampanja. Šalju nam poruku da nisu ništa napravili, ali da su ovi drugi kriminalci. Ja sam po kuloarima još prije godinu dana čuo da će prvo ići Bandić pa onda nakon šest mjeseci Kalmeta", dodao je Stanić.
 
 
Izvor: Index.hr
Piše: M.Č.
Screenshot: n1
Objavljeno: 8. 6. 2015.