Tako smo, unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji i padu prometa od 36 posto što iznosi oko 700 milijuna kuna, ove godine kao sindikat ostvarili nekoliko pobjeda koje su utoliko važnije jer su izborene u vrijeme duboke krize:

  • Ispregovarali smo plaćanje naknade u 100-postotnom iznosu za radnike i radnice kojima je propisana mjera samoizolacije, čime smo osigurali da radnici HAC-a ne moraju birati između brige za zdravlje i brige za egzistenciju kao što su to nažalost prisiljeni činiti mnogi drugi. 
  • Kroz višemjesečnu kolektivnu akciju izborili smo isplatu uskrsnica i dodatka na plaću ugovorenih Kolektivnim ugovorom. Radi se o iznosu od 1.600,00 kuna po radniku, koje bez našeg organiziranja ne bi bile isplaćene.
  • Upravo zato što je pritiskom našeg sindikata izborena isplata uskrsnice i pripadajućeg dodatka i jer smo najavili da ćemo se jednako postaviti i u svakom idućem pokušaju uskrate radnika za prava iz KU, u pitanje nisu dovedeni isplata regresa, pripadajućeg dodatka na plaću i božićnice - sve zajedno u iznosu od 2.500,00 kn

Ništa od navedenog ne bi bilo ostvarivo bez naše brojnosti i financijske stabilnosti koja iz te brojnosti proizlazi. Naime, samo u prvih 10 mjeseci ove godine naš sindikat je uložio oko 76.000,00 kuna u vještačenja i odvjetničke troškove vezane uz aktivnosti zastupanja naših članova i članica. Uz to, preko 300.000,00 kuna našeg zajedničkog novca prikupljenog kroz članarine podijelili smo onim našim kolegicama i kolegama kojima je ove godine zatrebala naša solidarna pomoć. 

Svojim članstvom u Nezavisnom cestarskom sindikatu doprinosimo organiziranju za dobar Kolektivni ugovor, štitimo prava koja smo već izborili, pomažemo jedni drugima u nevolji i ulažemo u budućnost u kojoj ćemo kao kolektiv i dalje biti dovoljno snažni da uspijemo prevladati probleme i neizvjesnosti koje nas sasvim sigurno očekuju. 

Nezavisni cestarski sindikat želi vam sve najbolje povodom predstojećih blagdana te zdravlje, solidarnost i sreću u 2021. godini!